Select Page

MIT ŠT. 1

V OZADJU BEGUNSKE KRIZE JE NAČRT ISLAMIZACIJE EVROPE.

Število beguncev/migrantov predstavlja 0,3% celotnega evropskega prebivalstva (vir: Eurostat), kar pomeni, da bi se večji del obstoječega evropskega prebivalstva moral spreobrniti v Islam. Kar pa ne bi bila težava ali krivda beguncev, temveč prosta izbira Evropejcev. Poleg tega v Nemčiji npr. živi večmilijonska turška skupnost, pa je Nemčija kljub temu večinsko katoliška država. Kar zadeva strah pred tem, da se bo število muslimanov hitro povečalo, ker naj bi imeli več otrok, je potrebno povedati, da je trenutno muslimanov v Evropi bistveno več kot je beguncev, pa vendar Evropa ni muslimanska, poleg tega pa je statistično dokazano, da na število otrok ne vpliva religija, temveč izključno ekonomski dejavniki (več informacij:  https://www.youtube.com/watch?v=RUwS1uAdUcI). Ne nazadnje pa dejstvo, da begunci prihajajo iz večinsko muslimanskih držav, ne pomeni, da so vsi muslimani. Med njimi je veliko katolikov, ateistov in agnostikov.

MIT ŠT. 2

S PRIHODOM BEGUNCEV SE BODO POVEČALI KRIMINAL IN POSILSTVA

Največkrat se kot argument uporabi Švedsko, kjer naj bi se ob porastu števila priseljencev povečala tudi posilstva. Na prvi pogled statistika to tudi kaže. A to ne drži. Od leta 2005 dalje (ko se je povečalo tudi priseljevanje) se po švedski zakonodaji posilstva štejejo glede na število dejanj in ne oseb. Ali drugače: če ženska prijavi moškega, ki jo je 5x zlorabil, se to šteje kot 5 primerov zlorab, in ne kot 1 primer, kot je to pri nas (1 moški, ki 5x posili žensko, se pri nas šteje kot 1 primer zlorabe, na Švedskem pa kot 5 primerov). Vzročno-posledičnih zvez ni nikjer mogoče dokazati, gre za eno od mnogih stereotipnih predstav.

MIT ŠT. 3

IMAJO PAMETNE TELEFONE, NIKE SUPERGE, OBLAČILA ZNANIH MODNIH ZNAMK!

Seveda, saj do sedaj niso živeli v plemenih ali v prazgodovini. Njihov vsakdan je bil presenetljivo podoben našemu. S pametnimi telefoni, računalniki, službami, krediti. Še najboljši vpogled v to, zakaj imajo pametne telefone, ponuja Sirijka ZAKAJ IMAJO BEGUNCI PAMETNE TELEFONE

MIT ŠT. 4

NIMAJO DOKUMENTOV, ZAGOTOVO NEKAJ SKRIVAJO.

Seveda. Saj bežijo! Nekaterim so bili dokumenti požgani, ko je na njihov dom padla bomba. Nekateri pa so preprosto morali hitro zbežati in so pustili vse za sabo, saj so njihova mesta zasedli napadalci IS-a. Tudi življenjske spomine, ki so bistveno bolj pomembni od dokumentov, so morali pustiti za sabo. Vsekakor pa so med njimi tudi taki, ki dokumentov nimajo iz drugih razlogov. Pa vendar, vsak primer je potrebno obravnavati posebej. Zato pa imamo obveščevalne službe in moderno tehnologijo.

MIT ŠT. 5

VEČINA BEGUNCEV JE MLADIH MOŠKIH

Da, na fotografijah medijev. Ne pa statistično. Več kot polovica sirskih beguncev je žensk in otrok, zgolj 22% je odraslih moških (vir: http://www.unhcr.org/cgi-bin/texis/vtx/home). Podatki za Slovenijo so podobni. Slovenijo je do konca januarja 2016 prečkalo 422.724 migrantov/beguncev, od tega 48,7% moških in 51,3% žensk in mladostnikov. Od tega 45% iz Sirije, 30% iz Afganistana, 17% iz Iraka, 7% od drugod, 1% iz Pakistana, kar pomeni, da je več kot 90% med njimi ljudi, ki prihajajo iz vojnih ali zaradi vojne uničenih območij (vir: http://www.vlada.si/fileadmin/dokumenti/si/projekti/2015/begunci/160202_migranti.pdf)

MIT ŠT. 6

TERORISTIČNE SKUPINE MED MIGRANTE VKLJUČUJEJO TERORISTE, ZATO BO V EVROPI VEČ TERORISTIČNIH NAPADOV

Poglejmo dejstva. Vsi do sedaj izvedeni napadi so bili izpeljani s strani oseb, ki so bile ali rojene v Evropi ali pa so v Evropo bili priseljeni po normalnih poteh (viza). Teroristične organizacije, kakršna je IS, lahko brez težav financirajo pot svojim pripadnikom, še veliko lažje pa je najti somišljenike med marginaliziranim domačim prebivalstvom. Obupan, reven, na rob potisnjen človek je najlažja tarča manipulacij.

MIT ŠT. 7

ZAKAJ NE GREDO V BLIŽNJE DRŽAVE, KI SO PRAV TAKO MUSLIMANSKE.

Tudi Slovenci v primeru vojne najbrž ne bi zatočišča iskali v Bosni, Srbiji, Albaniji, temveč bi v iskanju boljšega življenja šli v države, kot sta Nemčija in Švedska. Poleg tega so države, kot so Savdska Arabija, Katar, Združeni Arabski Emirati države, ki množično kršijo človekove pravice, ki nimajo urejene azilne/begunske politike, ipd. So mar to države, v katerih bi človek želel ustvariti novo življenje za svoje otroke? A kljub temu so bližnje države, kot je npr. Jordanija, sprejele občutno več beguncev kot Evropa. Begunci so šli na pot v Evropo ko je bilo jasno, da drugih možnosti nimajo. Evropa ali smrt. To je za nekatere edina izbira.